Tijdschriftartikel - Dossier Bouwen of renoveren

, in de categorie Structuurelementen in prefab beton.
  • Tijdschriftartikel - Dossier Bouwen of renoveren

Europese lage koolstofeconomie stelt bouwsector voor keuzes

Tegen 2050 wil de Europese Commissie de emissie van broeikas gassen volledig indijken. In 2020 moet de CO-emissie al 20% zijn gedaald ten opzichte van 1990. De maatregelen zullen een grondige impact hebben op de bouwsector. Een debat dat de komende jaren nog stof zal doen opwaaien in het licht van de milieudoelstellingen, is dat van de keuze voor renovatie of nieuwbouw.

Ontdek het artikel gepubliceerd in BETON 223 van maart 2014.

Ieder Zijn Huis te Evere, een opmerkelijke renovatie met prefab Beton

Soms is de afweging om te renoveren of opnieuw te bouwen niet van toepassing, omdat een gebouw een grote architecturale waarde hee bijvoorbeeld. Dat is het geval bij de modernistische woontoren van Willy Van Der Meeren uit 1962. Het project is een bewijs dat beton zich uitstekend leent tot een architecturaal en functioneel waardevolle renovatie. ‘Ieder zijn huis’ is een voorbeeld van diepgaande renovatie, waarbij de energieprestatie van het gebouw fundamenteel wijzigt. Het project sleepte in november 2013 nog één van de FEBE Elements Awards in de wacht.

Ontdek het artikel gepubliceerd in BETON 223 van maart 2014.

Garage DA.CAR - Renovatie dankzij toekomstvisie van het ontwerp

DA.CAR is één van de grootste Brusselse depannagediensten. Hun parkeergebouw dateerde van begin jaren 80 en was te klein geworden. De oorspronkelijke fundering werd zo berekend dat uitbreiding altijd mogelijk was. De betrokkenen bij fabrikant Ergon en aannemer Cordeel schetsen kort de situatie voor dit uitdagende project.

Ontdek het artikel gepubliceerd in BETON 223 van maart 2014.