BETON 226

, in de categorie Tijdschrift BETON .
  • BETON 226
Het laatste nummer van BETON van jaargang 2014 is gewijd aan grote projecten in prefabbeton en aan de FEBE Elements Awards 2014. Welke projecten verzilverden hun nominatie? U leest het in deze editie.
 
In het dossier over grote prefabelementen richten we de spots op het technisch instituut van Londerzeel. Daar werden prefabwanden van bijna 11 meter gebruikt.

In Luik verrijst de nieuwe Financietoren 118 meter boven de stad. Ontdek welke supergrote en supersterke elementen bij dit project een belangrijke rol speelden.

Het bedrijf Lithobeton heeft speciale elementen ontwikkeld voor de nieuwe havenhoofden van de haven van Oostende. In totaal werden er bijna 550 elementen van 1,85 meter hoog en 11 ton gebruikt.

In het dossier over grote prefabelementen is bovendien plaats voor het viaduct van Haren, met zijn bijzondere irisvormige elementen. Dat is ook het geval voor de enorme tegels in de nieuwe voetgangerszone op het Brusselse Rogierplein.

Neem zeker ook een kijkje in de traditionele rubrieken met informatie over de sector van prefabbeton, de productenlijst en de ledenlijst van de betonfederatie.

We zien elkaar terug eind februari 2015 voor een nieuwe editie van het magazine BETON. Dat wordt een ‘groen’ nummer ...

Veel leesplezier en prettig eindejaar!