Unieke W grasdallen voor The Edge in Werchter

Werchter Park is vooral bekend om zijn muziekfestival ‘Rock Werchter’. Veel internationale sterren liepen er al over de grasvelden en het park.

Er werd een park met een dubbele functie gerealiseerd: enerzijds een festivalterrein waar tijdens de zomer occasioneel hoogdynamische festivalactiviteiten kunnen plaatsvinden en anderzijds een publiek park gedurende de rest van het jaar.

In het park werd een dreefstructuur aangelegd, waardoor verschillende landschapskamers ontstaan, waaronder de hoofd-inkomzone aan de Werchterse­steenweg. Dit was voorheen een lager gelegen, oneffen grindzone.

De zones werden vervangen door gras, geplaatst in betonnen, waterdoorlatende grasdallen. Voor dit project werd een speciale grasdal ontwikkeld in de vorm van een ‘W’, verwijzend naar de gemeente Werchter.

Het gebruik van prefab beton verhoogt het loopcomfort en vermindert het struikelgevaar voor de festivalganger op deze belangrijke vluchtroute.

Het prefab beton verleent eveneens draagkracht aan deze zone. Ondanks het feit dat dit gebied autovrij is, moet het bij de opbouw van het festival voldoende stabiliteit bieden aan het rollend materieel.

De grasdallen lieten bovendien toe om een mooie aansluiting te maken op de boomroosters en op de lage paaltjes langs de steenweg.

De inkomzone is, mede dankzij de fabrikant van de grasdallen, een goed functionerende, mooie en unieke toegang tot het landschapspark geworden.

Ontdek dit project dat een van de genomineerden was voor de FEBE Elements Awards 2019 op www.febe.be.

Architect en studiebureau: Architeam bvba - Aannemer: Michiels H. - Opdrachtgever: Werchter Park bvba - Prefab elementen: Ebema nv

2019 - Werchter

Fabrikanten

Ebema nv

  • Dijkstraat 3
  • 3690 Zutendaal
  • 089 61 00 11
  • E-mail