Een klimaatrobuust project met prefab beton voor het Stadspark 'De Motten' in Tongeren

Bij de omvorming van het stadspark ‘De Motten’ wensten de Stad Tongeren, de Vlaamse Milieumaatschappij en Fluvius een opgefriste ontmoetingsplaats te realiseren, met ruimte voor recreatie. Centraal in dit ontwerp staat de nieuwe loop van de rivier Jeker.

De oplossingen in prefab beton geven een duurzaam, veilig, comfortabel én harmonieus karakter aan het park. Betonstraatstenen in drie tinten maken van de promenade die langs de Jeker loopt een uniform geheel. Ter hoogte van de schoolomgeving combineren de zitkubussen veiligheid en comfort. Schuine geprefabriceerde keerwanden in zichtbeton werken het hoogteverschil aan één van de pleintjes stijlvol weg.

De aanleg van de nieuwe parkings gebeurde met donkere betonstraatstenen in combinatie met robuuste waterpasserende betontegels die zorgen voor een groen accent.

Een aaneenschakeling van bijna 700 m aan prefab zitbanken vormt de absolute blikvanger. Deze elementen met een variërende zitbreedte zijn uitgevoerd in licht opgeruwd architectonisch beton en plaatselijk bekleed met hout. Ze staan garant voor een optimale waterbeleving langsheen de Jeker.

Aannemer: BAM Contractors - Studiebureau: Sweco Belgium nv - Opdrachtgever: Stad Tongeren, Vlaams Milieumaatschappij, Fluvius System - Prefabrikant: Ebema

2019, Tongeren

Fabrikanten

Ebema nv

  • Dijkstraat 3
  • 3690 Zutendaal
  • 089 61 00 11
  • E-mail