De wijk Droogdokken in Antwerpen werd gerenoveerd met prefab betonelementen

De wijk Droogdokken in Antwerpen is één van de zeven kadegebieden langs de Schelde. Voor de herontwikkeling hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van prefab betonelementen. Vandaag de dag is de site een 11 hectare grote ontspanningszone waar bewoners en wandelaars zich kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. De eerste realisatie van deze herinrichting werd uitgevoerd in het kader van het project "Belvédère", een panoramaplatform van 2 ha.

Voor de ingang van Belvédère ontwierp de fabrikant een geprefabriceerde tribune met esthetische elementen voor de trap en grote blokken als zitelementen in architectonisch beton. Ook de banken langs de kademuren zijn op dezelfde manier ontworpen.

Belvédère is slechts het eerste gedeelte van het nieuwe park. In 2026 zal in totaal een oppervlakte van ongeveer 13 ha bedragen.

Architect: Van Belle & Medina - Prefabrikant: Ebema nv - Annemer: Artes Roegiers -  Studiebureau: Sweco Antwerpen - Projectontwikkelaar: AG Vespa - Opdrachtgever: De Vlaamse Waterweg

2019, Antwerpen

Fabrikanten

Ebema nv

  • Dijkstraat 3
  • 3690 Zutendaal
  • 089 61 00 11
  • E-mail