Onverwoestbaar

Betonnen constructies van honderd jaar of ouder doen vandaag nog dienst. Beton kan tot 2000 jaar meegaan en er zijn links en rechts inderdaad heel wat kunstwerken die flink op weg zijn naar die gezegende ouderdom…

Almaar sterker

Prefab beton wordt na het gieten almaar sterker en dat gaat zo honderden jaren door. Wat meer is: in al die tijd wordt het niet bovenmatig geplaagd door krimp, kromtrekking, vervorming of kruip. We kunnen er dus op aan dat prefab beton jaar in jaar uit zijn functie steeds beter vervult.

Slijtvast

Kunstwerken en gebouwen zijn onderhevig aan dagelijkse slijtage en verwering. Het harde, stevige oppervlak van prefab beton weerstaat dag in dag uit aan intensief gebruik, en aan weer en wind.

Weerbestendig

Prefab beton is bestand tegen regen en winderosie. Het kan de vries-dooicycli van vele opeenvolgende winters probleemloos aan. Dat kan niet gezegd worden van andere materialen, die door barstvorming snel kunnen degraderen.

Bestand tegen verrotting, zwam- en schimmelvorming

Prefab beton heeft een hoge dichtheid, is sterk en heeft van zwammen en schimmels – vijanden van organische materialen – dan ook niets te vrezen. Prefab beton voorschrijven is er op vertrouwen dat de structuur in kwestie niet zal wegrotten.

Oneetbaar voor ongedierte

Organische bouwmaterialen zijn dankbaar voedsel voor ongedierte en door de invloed van de klimaatsverandering op de flora en fauna in Europa zullen termieten ook hier een regelrechte bedreiging worden. Prefab beton is bestand tegen aanvallen van termieten en ander ongedierte zoals ratten en muizen.

Roest niet

Prefab beton is corrosievast en kan dus met een gerust hart gebruikt worden in agressieve omgevingen. Zo zijn pieren van prefab beton bestand tegen aantasting door anaerobe organismen. Bovendien kan men er na de strenge kwaliteitscontroles in de productie op vertrouwen dat de versterkingsstaven steeds doeltreffend beschermd zijn.