Kwalitatief

Kiezen voor prefab betonproducten is kiezen voor kwaliteit.

In de fabriek vervaardigd

Prefab producten worden onder strikt gecontroleerde omstandigheden in de fabriek vervaardigd. De temperatuur in de fabrieksomgeving is constant, er gelden regelmatige shift-patronen en de werknemers zijn toegewijde vakmensen. Dat betekent dat er elke dag producten van hoge kwaliteit gemaakt worden, ongeacht de weersomstandigheden.

Precies

De accuraatheid en de gecontroleerde productieomstandigheden in een fabriek van prefab beton scheppen ideale mogelijkheden voor zeer precieze, scherpe details. Het vakmanschap van de bekisters is hier cruciaal; dank zij hun deskundigheid zijn zelfs de kleinste details realiseerbaar.

Beter dan de norm

De prefab betonindustrie volgt nauwgezet de nationale en internationale normen (NBN en EN-normen). Klanten kunnen dus zeker zijn van producten van de hoogste kwaliteit en conform alle relevante normen. Veel fabrikanten volgen niet alleen specifieke productstandaarden maar hebben ook een BENOR-certificatie of ISO 9000-reeks.

Gemonteerd volgens precieze specificaties

Prefab producenten werken vaak met gespecialiseerde teams voor de plaatsing van de producten. Dat is een garantie voor precies en betrouwbaar vakmanschap, waardoor men op kwaliteitsservice kan blijven rekenen, ook nadat het product de fabriek verlaten heeft.

Weerbestendig

Prefab beton is bestand tegen regen en winderosie. Het kan de vries-dooicycli van vele opeenvolgende winters probleemloos aan. Dat kan niet gezegd worden van andere materialen, die door barstvorming snel kunnen degraderen.

Structureel efficiënt

Door de kwaliteit van ontwerp en productie zijn elementen van prefab beton structureel uiterst efficiënt; de spanwijdte/diepteratio is hoog. Bovendien voorziet EC2 (de Europese berekeningscode) op bepaalde punten in verlaagde veiligheidsmarges voor prefab beton, gelet op de gecontroleerde productieomgeving.

Sterk

In de burgerlijke bouwkunde is vaak hogesterktebeton nodig; prefab beton kan zo geproduceerd worden dat het aan die behoefte voldoet. Wanneer er van meet af aan nood is aan hoge sterktewaarden, dan heeft men de keuze uit diverse oplossingen, waaronder zelfverdichtend beton.

Minder spanningsverlies

De vormvastheid van constructies is essentieel, en dat is net een van de goede eigenschappen van prefab beton. Bepaalde materialen ‘verslappen’ na verloop van tijd, wat moeilijk in het ontwerp kan ingecalculeerd worden. Prefab beton behoudt zijn vorm, afmetingen en eigenschappen.